ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00
heerlijke speculaas
door À la Tarte november 16, 2021

Recept: heerlijke speculaas à la Hilde Paredis

Het begin van de maand november is ten huize À la Tarte meteen ook het moment om de speculaasvormen vanonder het stof te halen en aan de slag te gaan om de lekkerste speculaaskoekjes op tafel te toveren. Heerlijke speculaas, vooral wanneer je deze zelf maakt. Een proces dat wel wat geduld vraagt, maar ook […]

Lees verder
Crème Brûlée
door À la Tarte maart 4, 2020

Recept: Crème Brûlée taart met heerlijk rood fruit

De weergoden waren ons de laatste weken niet echt goed gezind, maar wat dacht je van een beetje zon op dat dessertbordje? Heerlijk rood fruit, gecombineerd met een smaakvolle crème brûlée en dan dat krokante suikertje! Een heel gemakkelijk dessert dat weinigen onberoerd laat. Wat heb je nodig? Voor de bodem: 225 g extra witte […]

Lees verder
wafeltjes
door À la Tarte oktober 2, 2019

Recept: heerlijke wafeltjes op basis van … patatjes

Vorig jaar leerde onze zoon het al in het vierde leerjaar: wafels zijn een Belgisch product! En daar zijn we trots op! In ons land vind je ze in alle soorten, maten en gewichten. De Brusselse wafel, de Luikse wafel, wafeltjes met appel of met Nutella! 😋 Maar heb je ze al gegeten op basis […]

Lees verder
Madeleintjes
door À la Tarte september 18, 2019

Recept: Klassieke Madeleintjes

  Wie bij Syntra West-Vlaanderen de opleiding Ambachtelijk Brood- en Banketbakker volgt, heeft het enorme genoegen les te krijgen van Danny Capon. En een van de voordelen van heel braaf les te volgen is dat je de toestemming krijgt om het recept voor Madeleintjes uit zijn fantastisch bakboek ‘Niet zomaar … koekjes’ te delen! Trouwens, […]

Lees verder
Tarte Tatin
door À la Tarte september 11, 2019

Recept: Tarte Tatin met appeltjes én suikervervanger Zùsto

Een klassiek warm appeltaartje, met zo’n heerlijk bolletje zelfgemaakt vanille-ijs. Een Tarte Tatin met appeltjes dus, meer moet dat niet zijn op een druilerige dag! Graag delen wij dit eenvoudige recept van de klassieke Tarte Tatin, deze keer mét Zùsto. Dankzij deze suikervervanger kunnen ook de mensen met diabetes mee-eten. Hoef je helemaal niet te letten […]

Lees verder
Spritskoeken
door À la Tarte september 4, 2019

Recept: Heerlijke spritskoeken!

Niks zo heerlijk bij de koffie als een lekker koekje! Dat wisten ze deze avond ook in Bake Off Vlaanderen! Tijdens de technische proef moesten de tien kandidaten spritskoeken maken. En wie kent er nu niet de heerlijke zandkoekjes van vroeger, je weet wel, die uit die blauwe ronde metalen dozen. De welgekende spritskoeken. Puur […]

Lees verder
Raspberry
door À la Tarte augustus 1, 2019

National Raspberry Cream Pie day! Receptje!

Die nationale feestdagen gelinkt aan een lekker receptje, I just love them! 😆 Vandaag vieren we National Raspberry Cream Pie Day, oftewel de nationale frambozentaartdag. Beter kan toch niet?! Wij halen nog steeds onze framboosjes massaal uit de tuin. Dus het leek me wel leuk om hier toch een blogje aan te wijden. Na veel […]

Lees verder
World Donut Day
door À la Tarte juni 7, 2019

World Donut Day – Recept: heerlijke donuts uit de oven

7 juni 2019, World Donut Day. Elke eerste vrijdag van juni vieren de Amerikanen hun National Doughnut Day, ondertussen overgenomen in de rest van de wereld als ‘World Donut Day’. We hoeven natuurlijk niet elke Amerikaanse feestdag over te nemen, maar elk excuus is wel een goed excuus om te bakken! 😉 En als het […]

Lees verder