ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00
Raspberry
door À la Tarte augustus 1, 2019

National Raspberry Cream Pie day! Receptje!

Die nationale feestdagen gelinkt aan een lekker receptje, I just love them! 😆 Vandaag vieren we National Raspberry Cream Pie Day, oftewel de nationale frambozentaartdag. Beter kan toch niet?! Wij halen nog steeds onze framboosjes massaal uit de tuin. Dus het leek me wel leuk om hier toch een blogje aan te wijden. Na veel […]

Lees verder
World Donut Day
door À la Tarte juni 7, 2019

World Donut Day – Recept: heerlijke donuts uit de oven

7 juni 2019, World Donut Day. Elke eerste vrijdag van juni vieren de Amerikanen hun National Doughnut Day, ondertussen overgenomen in de rest van de wereld als ‘World Donut Day’. We hoeven natuurlijk niet elke Amerikaanse feestdag over te nemen, maar elk excuus is wel een goed excuus om te bakken! 😉 En als het […]

Lees verder
briochetaart
door À la Tarte november 21, 2018

Recept: een heerlijke briochetaart!

Hallo thuisbakker Je kent het wel, die ‘goestingskes van het moment’. Wel, af en toe maak ik een grote lading zachte luxe deeg en dan laat ik die goestingskes de baksels bepalen. Dat worden dan suikerbolletjes of rozijnenbrood, vlechtbrood of gewone sandwiches. Maar heel af en toe laten we ons eens volledig gaan en wordt […]

Lees verder
door À la Tarte juli 31, 2018

Recept: Afkoelen met een lekkere, verfrissende fruitsorbet

Godzijdank! Twee dagen ietsje frisser, maar ik voel de temperatuur toch alweer lichtjes stijgen! Dus we blijven op zoek naar afkoeling … Een hele leuke tijdens de zomermaanden is de fruitsorbet! Heel verfrissend, niet te zwaar en je kan eindeloos variëren. Ook ideaal voor de mensen die melk en room moeten mijden! Zij kunnen zich […]

Lees verder
door À la Tarte mei 27, 2018

Recept: heerlijk zelfgemaakte magnums op basis van vanille-ijs

Dag thuisbakker   Zalig!! Zo’n warm weertje! Dat betekent alweer ijsjestijd! Een hit ten huize À la Tarte zijn de zelfgemaakte magnums! Heerlijk! Hier genieten we het meest van ‘de classic’, dat is vanille-ijs met fondantchocolade, maar het leuke is dat je gewoon eindeloos kan variëren als je het zelf maakt. Heb je het graag […]

Lees verder
door À la Tarte april 5, 2018

Wereld caramel dag – recept caramel(saus)

Vandaag is het wereld caramel dag, dat kunnen we dus niet negeren!   Oh caramel, dan denk je toch eerst aan een lekkere snoep, een harde snoep, maar ook die zachtere toffees met caramelvulling. Heerlijk! Of aan een flan, zo eentje die je dan moet omdraaien en dan overgieten met caramelsaus. Zalig!   Maar wat […]

Lees verder
door À la Tarte maart 28, 2018

Een zalig paasontbijt! – recept zachte luxe / sandwiches

Hallo thuisbakkers! Zondag is het Pasen en dan willen we toch alles op z’n paasbest? Afgelopen weekend deed ik alvast een generale repetitie voor het paasontbijt, dit met de hulp van mijn kleine thuisbakkertjes! We hebben gewerkt met zachte luxe deeg, dus deeg dat je ook gebruikt om sandwiches te maken. Je kan er zoveel […]

Lees verder
  • 1
  • 2