ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Recept: heerlijke wafeltjes op basis van … patatjes

wafeltjes
door À la Tarte oktober 2, 2019

Vorig jaar leerde onze zoon het al in het vierde leerjaar: wafels zijn een Belgisch product! En daar zijn we trots op! In ons land vind je ze in alle soorten, maten en gewichten. De Brusselse wafel, de Luikse wafel, wafeltjes met appel of met Nutella! 😋

Maar heb je ze al gegeten op basis van patatjes???

 

Wat heb je nodig?

Wafeltjes

350 g aardappelen
265 g bakboter
285 g suiker
35 g vanillesuiker
2 grote eieren
340 g tarwebloem
10 g bakpoeder

 

Hoe ga je te werk?

Kook of stoom de aardappelen zacht. Laat ze na het koken/stomen even heel kort rusten (zo verdampt het overtollige vocht). Doe er de boter op en stamp alles fijn met een pureestamper of doe het door de passe-vite. Voeg de suiker en vanillesuiker toe, alsook de eieren. Meng tot een puree. Voeg tenslotte de bloem en het bakpoeder toe en meng goed tot een vast deeg.

Indien gewenst kun je zeker ook parelsuiker toevoegen. Wij doen dat halverwege ons bakmoment, zo hebben we keuze tussen beiden. 😉

Maak je wafelijzer goed heet. Gebruik een spray om het ijzer in te vetten en bak je wafeltjes goudbruin.

Tip: Wij gebruiken onze ijsschep om het deeg ‘af te meten’ en zo op het ijzer te leggen. Zo heb je elke keer ‘ongeveer’ hetzelfde gewicht.

De dag zelf zijn de wafeltjes heerlijk krokant, maar je kan ze makkelijk enkele dagen in een mooie afgesloten doos bijhouden.

 

Smakelijk!

Wafeltjes

Commentaren [0]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.