ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Algemene voorwaarden

De webshop www.alatarte.be is eigendom van

Kris Demarre
Roombaardstraat 39
9810 Nazareth
Email: info@alatarte.be

BTW-nummer: BE 0683.740.825
Rekeningnummer ING: BE62 3631 6889 8561
BIC: BBRUBEBB

 

Indien je een bestelling plaatst bij alatarte.be verklaar je je akkoord met onderstaande voorwaarden. Deze zijn van toepassing op alle artikelen uit het assortiment van de bakshop en elke aankoop die online plaatsvindt bij alatarte.be of in de winkel.

Er kan enkel worden afgeweken van deze verkoopsvoorwaarden mits specifieke en schriftelijke goedkeuring van alatarte.be.

 

 1. Orderbevestiging

Zodra je bij alatarte.be een bestelling hebt geplaatst wordt deze bevestigd per mail naar het opgegeven emailadres. Op deze orderbevestiging vind je een overzicht van de bestelde artikelen en de kosten hiervan, inclusief eventuele verzendkosten en BTW.

 

 1. Artikelinfo

Alle op de website vermelde prijzen zijn bedragen in euro’s en inclusief BTW.

We behouden ons het recht op prijsafwijkingen. Wij brengen je daarvan op de hoogte. Je hebt dan de mogelijkheid om de verkoopovereenkomst te ontbinden.

Wanneer je een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, kom je achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

Verzend- en eventuele andere kosten worden steeds apart vermeld bij afrekening.

De bijbehorende foto is decoratief bedoeld en kan elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. Kleuren kunnen licht afwijken van de kleuren op de foto’s.

Alle opgaven door alatarte.be van maten, gewichten, samenstellingen en/of andere aanduidingen van de artikelen zijn met zorg gedaan. Toch is het mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig, foutief of niet up-to-date is.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door alatarte.be.

Alatarte.be is gerechtigd om – zonder opgave van redenen – bestellingen te weigeren, de leveringstermijnen aan te passen, de leveringen te splitsen, dan wel andere voorwaarden te verbinden aan de levering.

 

 1. Betalen

De bestelling kan onmiddellijk online betaald worden. Wanneer je kiest voor ‘vooraf via overschrijving’ dient het totaalbedrag van jouw bestelling binnen de 14 dagen over te worden gemaakt naar ons rekeningnummer. Indien het juiste bedrag binnen deze termijn niet op de rekening staat, wordt de aankoop automatisch ontbonden.

De overeenkomst tussen alatarte.be en de klant is definitief wanneer de koper heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en hij, ofwel online ofwel per overschrijving, de bestelling heeft betaald.

Wanneer er aankopen worden gedaan op factuur (B2B), dan dient het verschuldigde bedrag betaald te worden binnen de aangegeven betalingstermijn vermeld op de factuur. Iedere factuur zal bij gebreke aan protest bij aangetekend schrijven binnen de 8 dagen na haar ontvangst als aanvaard beschouw worden. Protest van de factuur schort de betalingsverplichting van de koper niet op. Bij gehele of gedeeltelijke niet-betaling van een factuur op de vervaldag, wordt automatisch en van rechtswege, en zonder noodzaak van een voorafgaandelijke ingebrekestelling, het factuurbedrag verhoogd een administratieve kost van €50,00 en met een interestvoet van 12% per jaar. Er zal een derde partij worden gezocht die wordt aangesteld voor het invorderen van de verschuldigde bedragen. Alle rechtstreekse kosten die hiermee verband houden, worden doorgerekend aan de koper.

 

 1. Levering of afhaling

Zodra het bedrag op de rekening is ontvangen, wordt jouw bestelling binnen enkele dagen (mits voorradig) aangeboden aan de postvervoerder ter verzending. Je krijgt een bericht zodra jouw bestelling is verstuurd. Mocht de levering langer dan je gewoon bent op zich laten wachten, krijg je bericht van de verwachte levertijd.

Na verzending van jouw bestelling hebben wij geen verdere invloed meer op de bezorging ervan en zijn wij geheel afhankelijk van de leveringen en diensten van de postvervoerder. Pakket- en brievenpost wordt normaliter binnen 1 à 2 werkdagen aan u geleverd.

De vermelde leveringstermijnen zijn louter indicatief. Mogelijke vertragingen kunnen geen aanleiding geven tot enige schadeloosstelling, interesten of strafbeding en evenmin tot annulatie van de bestelling. Het transport van de artikelen verloopt op risico van de koper. De koper krijgt van de verzendpartij (Bpost, PostNL of DPD) een track and trace email. Hierdoor kan de koper de zending volgen. Wanneer de koerierdienst zegt dat de zending geleverd is, maar de koper heeft niets ontvangen, dan heeft de koper tot 5 dagen na de zogezegde levering de tijd om dit te melden zodat er een onderzoek kan worden opgestart. Bij vermoeden van fraude worden de nodige instanties ingeschakeld. Indien, na correcte melding van een verloren pakket, het pakket niet wordt teruggevonden zal alatarte.be een nieuw pakket verzenden of, indien dit niet mogelijk is, het bestelbedrag terugbetalen. Wordt bij niet levering de meldingstermijn van 5 dagen overschreden, dan kunnen wij alsnog vragen aan de verzendpartij om een onderzoek te voeren, maar kan alatarte.be geen enkele verantwoordelijkheid meer nemen voor het verloren pakket. Indien het pakket niet wordt terug gevonden na een te late melding, dan kan de koper geen aanspraak meer maken op een terugbetaling of een nieuwe verzending.

Wanneer een pakket niet wordt afgeleverd ten gevolge van de opgave van een foutief of onvolledig adres door de koper, en het pakket komt retour, zijn er twee mogelijkheden:

 • het pakket wordt opnieuw opgestuurd, de nieuwe verzendkosten zijn ten laste van de koper;
 • het betaalde bedrag, verminderd met de betaalde verzendkosten, wordt teruggestort op de rekening van de koper en de goederen worden opnieuw opgenomen in de stock.

Wanneer je bij bestelling aangeeft dat je jouw bestelling afhaalt in de winkel, betaal je geen verzendkosten. Afhalen van jouw bestelling kan tijdens openingsuren of na bevestigde afspraak. Dit kan niet op zon- en feestdagen. Vanaf het moment de bestelling klaar staat voor afhaling wordt er een mail verzonden met de nodige info. Bestellingen dienen binnen de 7 dagen na deze mail afgehaald te worden. Indien deze niet voor deze tijd zijn afgehaald, zal er een herinneringsmail verzonden worden. Wanneer er geen reactie volgt en de bestelling 5 dagen na deze herinneringsmail nog steeds niet werd afgehaald, dan zal de bestelling geannuleerd worden. De bestelde artikelen worden opnieuw opgenomen in de stock. Het aankoopbedrag wordt, verminderd met een administratieve kost van €5,00, omgezet in een aankoopbon. Deze aankoopbon is 1 jaar geldig vanaf datum van de bestelling.

 

 1. Klachten

Door aanvaarding van de levering door de koper worden de artikelen geacht conform de bestelling te zijn. Alle klachten met betrekking tot de kwaliteit, de hoeveelheid en/of de prijs van de geleverde producten dienen binnen 24u na levering en vóór elk gebruik van de artikelen overgemaakt te worden aan alatarte.be per mail naar info@alatarte.be, eventueel vergezeld met foto’s.

Wij selecteren ons assortiment met grote zorgen. Het kan echter altijd voorkomen dat een artikel toch beschadigd is of dat je klachten hebt omtrent een aangekocht artikel. Neem dan binnen 24 uren per email contact met ons op en wij zullen er alles aan doen om tot een bevredigende oplossing te komen.

Klachten moeten eerst aanvaard worden alvorens we retourneren.

De commerciële of wettelijke garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan zijn ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, abnormaal of incorrect gebruik, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik of slecht onderhoud.
Zij is evenmin van toepassing op artikelen met een kortere levensduur of slijtageartikelen.

Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op de datum van aankoop worden geacht geen verborgen verbreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de klant.

De garantie is niet overdraagbaar.

Onze bloem en meel, afkomstig van de Molens van Oudenaarde, worden steeds geleverd met een garantie ‘te gebruiken tot 4 maanden na de productiedatum’, dit op voorwaarde dat er voldaan wordt aan de bewaringsvereisten. Deze worden rechtstreeks besteld bij de Molens van Oudenaarde. De stockage bij À la Tarte bedraagt maximum 2 dagen waarbij deze vereisten worden nageleefd.
Op de verpakking staat vermeld ‘Koel en droog bewaren’. Deze producten dienen in een omgeving bewaard te worden waar de omgevingstemperatuur minder dan 10°C bedraagt (ijskast, zelfs diepvries is mogelijk). Geopende verpakkingen dienen goed gesloten te worden na gebruik.

 

 

 1. Retourneren

Je hebt 14 dagen bedenktijd met betrekking tot retourneren van onze artikelen, dit met uitzondering van voedingsmiddelen. De voedingsmiddelen (grondstoffen en ingrediënten, eetbare decoratie en chocolade) worden NIET teruggenomen.

Je kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Deze genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat het product werd afgeleverd op het opgegeven adres.
Binnen deze periode kun je de artikelen aan ons retour zenden, mits deze ongebruikt en in onbeschadigde staat zijn. Deze voorwaarde geldt voor de artikelen alsook de verpakking. Je mag het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat je het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals je dat in een winkel zou mogen doen.

Als je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, meld je dit binnen de bedenktermijn door middel van een email te verzenden naar info@alatarte.be met vermelding van het artikel en eventueel de reden van retouren.
Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de melding, zend je het product terug. Enkel bewijs van de vervoersmaatschappij, met datumstempel, geldt. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijde uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument!
De rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product worden gedragen door de gebruiker. Wij bezorgen je in ruil een kortingscode voor het aankoopbedrag (excl. verzendkosten) binnen 14 dagen na ontvangst van de retour. Wij benadrukken nogmaals dat de kosten voor het retour sturen voor rekening van de klant zijn.

 

 1. Wijzigingen

Alatarte.be kan deze algemene voorwaarden steeds zonder nadere kennisgeving wijzigen. Elke aankoop na de wijziging, houdt een aanvaarding in de door de klant van deze nieuwe voorwaarden.

De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

Indien je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden, verzoeken wij jou vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hopen wij van harte dat je veel plezier beleefd met jouw aankoop!

Wij streven ernaar om je te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer je twijfelt over een aankoop of je hebt vragen naar aanleiding van wat je op onze site gezien of gelezen heeft, mag je altijd contact opnemen. Wij staan jou met veel plezier te woord.

 

Commentaren [2]

 1. Johan Carton

  Kan ik de bestellingen komen afhalen te Nazareth en ter plaatse cash betalen?

  1. À la Tarte

   Dag Johan, dat kan zeker! Betalen in de winkel kan cash of met de telefoon (bank- of payconiq-app). Je kan bestelling online plaatsen of gewoon in de winkel komen snuisteren. Mocht je iets specifieks wensen, dan is het wel aangewezen het op voorhand te bestellen. Idem als je een grote hoeveelheid bloem of meel wenst. Dus … steeds welkom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.