ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Over ons

Ikzelf ben een 38-jarig bakkerinnetje. Als mama van een lieve dochter en een stoere zoon vind ik het heel belangrijk, al sinds hun eerste verjaardagsfeestje, om een leuke en persoonlijke taart op tafel te toveren. Het is een plezier in de keuken bezig te zijn met bakken en nog een groter genot om nadien het feestvarken, samen met de genodigden, te zien smullen van een prinsessentaart of een eetbaar voetbalveld. Bij dat eerste verjaardagsfeestje van dochterlief ontstond de interesse in het bakken die uiteindelijk uitgroeide tot een grote passie.

 

In die tijd werkte ik als programma-assistente bij de VRT.  Tijdens de voorbereidingen van de Kom Op Tegen Kanker show in 2011 werden ook de medewerkers uitgedaagd om met hun talenten geld in te zamelen. We werden getrakteerd op de leukste dingen. En toen … toen was daar mijn collega met haar assortiment soesjes. Het leken er wel honderden, allemaal mooi geschikt in rijtjes waar gelijkheid troef was. Wauw … dat wou ik ook kunnen!

Vol goesting startte ik met een huishoudelijke cursus bakken. Mijn liefde voor het bakken groeide en vulde de bewondering die er al was volledig aan. Ondertussen zijn we bijna 7 jaar later en heb ik mijn diploma van ‘Brood en banketbakker’ bij Syntra behaald. Ik ben dus een écht bakkerinnetje! 🙂

Tijdens mijn zoektocht naar ingrediënten werd ik vaak ontgoocheld omdat ik wel eens iets gekker wou dan wat ik vond in het warenhuis. Daar is het idee van À la Tarte ontstaan, weliswaar toen nog in de gedaante van een ‘echte’ winkel.

Jaren heeft de idee van een eigen winkeltje kunnen ‘rijzen’ en dat had het ook nodig om te kunnen evolueren naar dé bakshop voor de thuisbakker, naar alatarte.be. Hierbij een grote dankjewel aan manlief voor het maken van deze onlinewinkel!

Als een écht bakkerinnetje zal ik je bijstaan in je zoektocht naar de juiste ingrediënten, de handigste materialen en hopelijk groeit ook bij jou de prachtige passie voor het bakken. Want zeg nu eerlijk … wat is er zaliger dan een huis dat geurt naar vers gebakken brood of de gezelligheid aan tafel met een zelf getoverd stukje taart.

Ik wens jou, samen met alatarte.be, veel gebak met goesting en gezelligheid!

PS: Alle dank aan mijn ondertussen ex-collega om die bewondering te creëren.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding ‘Ambachtelijk chocoladebewerker’ en staat ook de opleiding ‘Ijsbereider’ nog op mijn to-dolijst. Dus ook daarover mag je mij vragen stellen 😉

Commentaren [2]

  1. Kathlijne Van Kauter

    Geef je soms bak lessen ook?

    1. À la Tarte

      Hallo Kathlijne, in de toekomst zouden we graag workshops geven. We zijn volop bezig met dit te bekijken. Wil je graag op de hoogte gehouden worden, dan raad ik je aan om je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Heb je bepaalde verzoekjes, dan mag je ons ook altijd een mailtje sturen (naar info@alatarte.be). Groetjes, Kries van À la tarte

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.