ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Recept: gezonde frisse yoghurtdessertjes, dankzij het YogurtNest

yoghurtdessertjes
door À la Tarte juli 23, 2019

In een hete zomer als deze is een verfrissend dessertje meer dan welkom! En met de komende dagen, delen we dan ook graag enkele frisse yoghurtdessertjes.

Vorig jaar legden we al in een blog Bakgemak uit hoe het YogurtNest werkt, hoe je er op de meest eenvoudige manier heerlijke yoghurt mee maakt en dus zo op een milieuvriendelijke manier je eigen heerlijke witte tussendoortje altijd in huis hebt.

In putje zomer geven we graag nog enkele recepten voor heerlijk verfrissende dessertjes mee.

Eerst nog even heel kort: hoe maak je zelf de lekkerste yoghurt?
– warm je melk op tot 50° à 60°C
– doe de melk in een glazen pot (die je heel goed kan afsluiten) en voeg een koffielepel yoghurt toe
– doe de pot, mooi afgesloten, in je YogurtNest
– haal na minimum 6 uur je pot yoghurt uit het YogurtNest
– bewaar de yoghurt in de ijskast

Basisrecept: Griekse yoghurt

Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt wordt vooral gewaardeerd om haar romigheid. Deze maak je ook op de heel eenvoudige manier in je YogurtNest. Zet een grote zeef in een kom, leg daarin het Better Cloth en giet er de yoghurt in. Plaats dit in de koelkast en laat de wei in de kom lekken. Haal na minstens 2 uur je Griekse yoghurt uit de ijskast. Heerlijk puur, maar ook als basis voor heerlijke yoghurtdessertjes!
Giet de wei niet zomaar weg, je kan er nog verschillende lekkere dingen mee maken. Je kan deze ook gewoon drinken, deze is heel voedzaam!

Tip: hoe langer je je yoghurt laat uitlekken, hoe vaster die wordt.

Opgelet: werk je met sojayoghurt, dan gaat het altijd iets sneller. Dit mag je dan ook vlugger uit de ijskast halen.

 

Recept: Citroenmousse

Een eenvoudig, veelzijdig, heerlijk en verfrissend yoghurtdessert. Eenvoudig, dat ga je wel merken. Veelzijdig, door verschillende citrusvruchten te gebruiken creëer je verschillende desserten met eenzelfde recept. Heerlijk en verfrissend, ontdek het zelf!

Per portie heb je het volgende nodig:limoenmousse
– 150 ml Griekse of gewone yoghurt, gemaakt met het YogurtNest
– 25 ml gecondenseerde melk
– 25 ml citroensap (of andere citrusvrucht)
– zeste van citroen

Hoe ga je te werk?
Meng de yoghurt met de gecondenseerde melk. Voeg het citroensap toe en roer goed, tot een dikke mousse. Plaats het minstens 1 uur in de ijskast zodat de mousse wat kan opstijven. Werk af met zeste van citroen.

Tip: Serveer dit gerecht zo vers mogelijk. Indien gewenst kun je de gecondenseerde melk vervangen door honing, maïs, rijst of agave-gelei.

 

Recept: Yoghurtijsjes

yoghurtijsjesEen topper bij de kindjes is dit natuurlijk! Een gezond en kleurrijk ijsjesalternatief. Een hit bij kinderen én volwassenen!

Wat heb je nodig?
– 20 lepels Griekse yoghurt, uit jouw YogurtNest
– 12 aardbeien, 1 handjevol bosbessen, 1 perzik (je kan gerust kiezen voor andere fruitsoorten)
agavesiroop
mallen voor frisco’s

Hoe ga je te werk?
– verdeel de yoghurt in 3 delen en meng elk deel met het fruit
– vul de ijslollyvormen met verschillende lagen, in volgorde naar keuze
– steek je mallen minstens 3 uur in de diepvries alvorens het genieten

Tip: voeg wat munt toe aan de aardbeienmix voor nog een frisser resultaat. Hoe rijper het fruit, hoe sterker de smaken.

 

Geniet van deze heerlijke frisse yoghurtdessertjes! 

Smakelijk! 

Commentaren [1]

  1. veronique

    lekker, lekker !!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: