ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Het YogurtNest – de meest milieuvriendelijke, multifunctionele en efficiënte yoghurtmaker!

door À la Tarte januari 29, 2018

Hallo thuisbakkers!

Bij ons op de ontbijttafel prijkt bijna altijd versgebakken brood. De ene keer een Vlaams Ardens (klik hier voor het recept) , de andere keer eentje met Rustiek meel, maar altijd overheerlijk! 😉

Heel af en toe laten we het brood voor wat het is en gaan we voor een supergezond ‘sportersontbijt’, want het is datgene dat manlief ook na een intensieve fietstocht uit de kast haalt: zelfgemaakte yoghurt en zelfgemaakte granola met een goede portie noten, zaden, pitten en gedroogde vruchten. Dit wordt steeds afgewerkt met vers fruit.

Ja, ook de yoghurt maken we zelf. Vroeger deed ik dit in een toestelletje met verschillende potjes. Maar met de start van À la Tarte heb ik het YogurtNest leren kennen. Ik was zo overtuigd van dit product dat het opgenomen werd in het assortiment en dus te koop is in de bakshop (klik hier).

Het YogurtNest heeft eindeloos veel mogelijkheden. En een belangrijke tip voor de broodbakkers: je kan er je deeg in laten rijzen! 😉

Hieronder vind je alvast meer informatie over het product en hoe het werkt!

Het YogurtNest is de meest milieuvriendelijke, multifunctionele en efficiënte yoghurtmaker. En eigenlijk is die nog zoveel meer!

Het YogurtNest is een Portugees product gemaakt uit natuurlijk materialen en helpt je, zonder gebruik van elektriciteit, om de lekkerste yoghurt te maken. Je bespaart energie en beter nog, je spaart moeder natuur!

Met het YogurtNest kun je yoghurt produceren volgens je behoeften, van een klein flesje tot een totaal van 3,5 liter.
Hiermee kun je de glazen potten die je thuis al hebt opnieuw gebruiken.
Hiermee kun je zelf de melk kiezen (koe, geit, schaap, mager, vet, halfvol, lactosevrij, …) en de ingrediënten die je gaat gebruiken.
Hiermee kun je plantaardige yoghurt maken (soja, haver, rijst, amandel, kokosnoot …) .
Hiermee kun je Griekse yoghurt, kaas, sauzen en pasta’s, cheesecake en andere op yoghurt gebaseerde desserts maken.
Hiermee laat je je deeg rijzen.
Hiermee maak je het waar en wanneer je het nodig hebt!
De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Waarom Yoghurt?

Yoghurt is een fantastisch product: het is voedzaam, heerlijk en gezond.
– Het zit boordevol vitaminen (B2, B6, B12) en mineralen (calcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor);
– het bevat nuttige bacteriën (probiotica) die het immuunsysteem versterken en het spijsverteringsstelsel gezond en effectief houden;
– het helpt tegen depressies, hart- en vaatziekten en helpt om af te vallen;
– het is makkelijk verteerbaar en zit boordevol eiwitten;
– ben je een sporter, dan is het een uitstekend voedsel voor het herstel na de training;
– het is bijzonder veelzijdig: het kan worden gebruikt als ontbijt, dessert, snack of ingrediënt in saladedressings, dipsauzen, soepen en vullingen.

 

 

Het YogurtNest is een milieuvriendelijke yoghurtmaker!

Wist je dat er elke dag, over de hele wereld, miljoenen plastic yoghurtpakketten worden gemaakt? Dan hebben we het nog niet over alle energie die nodig is om deze, soms voor duizenden kilometers, koel te houden! Een gemiddeld gezin consumeert 5 liter yoghurt per week. Dit komt overeen met 2085 plastic verpakkingen van 125 ml op 1 jaar. YogurtNest maakt die verpakking overbodig! Als je je yoghurt thuis maakt, draag je bij aan het verminderen van het gebruik van plastic verpakkingen en het vrijgeven van miljoenen tonnen CO2.
Daarbij komt nog dat het YogurtNest gemaakt is uit natuurlijke en hernieuwbare materialen: kurk en katoen. Het gaat levenslang mee!

 

Het YogurtNest is een voordelige yoghurtmaker!

De aankoop van het YogurtNest is een investering die je veel geld zal besparen. Voor een gezin van vier personen die elke dag een potje yoghurt eten, betekent het een besparing van € 160,00 per jaar! In het geval van duurdere yoghurts zoals fruityoghurts, lactosevrije, plantaardige alternatieven voor yoghurt, is deze besparing nog groter.

 

Het YogurtNest is een gezonde yoghurtmaker!

Door yoghurt te maken met het YogurtNest vermijd je kleurstoffen, bewaringsmiddelen, smaakversterkers en overtollige suikers die je normaal in commerciële yoghurts aantreft. Je kiest zelf je ingrediënten en vult je yoghurt aan met vers fruit, confituur, granen, honing, …

 

Hoe werkt het YogurtNest?

Voor een eenvoudige basisyoghurt volg je volgende stappen:

  1. Verwarm de melk tot 50° C.
  2. Voeg een lepel yoghurt aan de hete melk toe en roer. Kies bij voorkeur een yoghurt met een lange houdbaarheid.
  3. Sluit de fles/bokaal/ … en stop het in het YogurtNest en strop deze toe.

Na 6 uur heb je je eigengemaakte, fantastisch lekkere yoghurt. Deze is voor binnen, buiten en onderweg.

Om sojayoghurt te maken, volg je hetzelfde proces.

Om andere plantaardige yoghurt te maken, moet je als starter een beetje zuivelyoghurt gebruiken of, als je een puur plantaardige yoghurt wil, een beetje soja-yoghurt. Je kan ook een commerciële starter (probiotica) gebruiken die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar is. Bij plantaardige yoghurt op basis van plantaardige dranken met een hoog watergehalte dien je ook verdikkingsmiddel toe te voegen. Bvb maïszetmeel, johannesbroodpitmeel, agar-agar (gelatineconsistentie), enz.

Wil je nog meer weten over het YogurtNest of lezen over alle mogelijke toepassingen, raadpleeg dan de volledige productfiche.

Ga onmiddellijk naar het product op onze bakshop via deze link.

Commentaren [14]

 1. erna moonen

  Welke yoghurt gebruiken jullie als starter?

  1. À la Tarte

   Dag Erna, je kan elke yoghurt met levende bacteriën gebruiken. Dat is eigenlijk hetgeen wat telt, want het zijn die bacteriën die zich vermenigvuldigen en van jouw melk yoghurt maken. Dit kan eventueel ook sojayoghurt zijn. Mocht je andere plantaardige yoghurt gebruiken, dan ga je verdikkingsmiddel moeten gebruiken. Wijzelf gebruiken de yoghurt van bio puur natuur. Maar zoals gezegd, je kan dit met elk (huis)merk yoghurt maken. Het is jouw starter en de gekozen melk die zorgen voor de smaak en structuur van je yoghurt. Door een van deze twee componenten te gebruiken kun je al een volledige andere yoghurt bekomen.

 2. Charlot

  Hoi, kan je de gemaakte yoghurt gebruiken voor een volgende portie te maken of begin je altijd best met gekochte yoghurt?

  1. À la Tarte

   Dag Charlot, dat kan zeker. Dat is net het fijne aan dit YogurtNest, dat je #zerowaste gewijs jouw heerlijke eigen yoghurt kan maken. Je kan dit niet oneindig blijven doen. Na een tijdje wordt de yoghurt wat zurig en dien je eens te ‘verversen’.

 3. Danielle Roelands

  Dat yogurtNest is dat een zak waar je een bokaal of fles in plaats ? Komt daar niets anders bij ?

  1. À la Tarte

   De bokaal of fles vul je met warme melk en een lepel yoghurt. Deze gaat, goed afgesloten, de zak in. Na een 8tal uur heb je heerlijke yoghurt.

 4. Anneleen Vandevenne

  Hoi, hoe lang kan je de zelfgemaakte yoghurt bewaren? Bedankt!

  1. À la Tarte

   Dag Anneleen, we raden steeds aan om je starter ‘zo lang mogelijk houdbaar’ te kiezen, dat zorgt ervoor dat ook het resultaat langer houdbaar is. Daarna doe je verder met jouw eigen yoghurt, zo lang mogelijk. Na een tijdje moet je wel verversen en dus starten met een nieuwe pot yoghurt. Hoelang jouw zelfgemaakte yoghurt houdbaar is, wordt dus bepaald door jouw eigen starter. Maar als we er even van uitgaan dat je start met een verse starter die nog even goed is, dan is jouw zelfgemaakte yoghurt makkelijk nog een tweetal weken (misschien langer, maar die van ons is altijd eerder op ;-)) houdbaar.

 5. Stefanie Sannen

  Beste, hoe kan het yoghurtnest dezelfde functie uitvoeren als een elektrische yoghurtmaker die de yoghurt op een continue temperatuur van bijv. 45°C houdt? Er kan toch geen temperatuur ingesteld worden, hoe gaat dit dan in z’n werk?

  1. À la Tarte

   Om yoghurt te maken met het YogurtNest heb je enkel energie nodig voor het opwarmen van de melk. Nadien doet het Nest z’n werk. Het YogurtNest is gevuld met kurk dat een isolerende werking heeft. Door de melk op te waren tot 50°C à 55°C en de isolerende kurk blijft de nodige temperatuur in het YogurtNest aanwezig om de yoghurtbacteriën te laten vermenigvuldigen.

 6. Gitta

  Zit in het nest een glazen fles inbegrepen?

  1. À la Tarte

   Neen, maar je kan dit met iedere glazen fles of bokaal maken. Zolang je die goed kan afsluiten zodat die niet lekt, is het goed. Je kan dit met verschillende kleintjes of een grote doen. Wat je in huis hebt …

 7. Karin

  Hallo, ik heb yoghurtbloemetjes, kan ik die ook gebruiken?

  1. À la Tarte

   Dag Karin, yoghurtbloemetjes, ook kefirbloemetjes genoemd, is een andere manier om yoghurt te maken. Bij het YogurtNest dien je de melk op te warmen en te mengen met bestaande yoghurt die levende bacteriën bevat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.