ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00
briochetaart
door À la Tarte november 21, 2018

Recept: een heerlijke briochetaart!

Hallo thuisbakker Je kent het wel, die ‘goestingskes van het moment’. Wel, af en toe maak ik een grote lading zachte luxe deeg en dan laat ik die goestingskes de baksels bepalen. Dat worden dan suikerbolletjes of rozijnenbrood, vlechtbrood of gewone sandwiches. Maar heel af en toe laten we ons eens volledig gaan en wordt […]

Lees verder
door À la Tarte juli 31, 2018

Recept: Afkoelen met een lekkere, verfrissende fruitsorbet

Godzijdank! Twee dagen ietsje frisser, maar ik voel de temperatuur toch alweer lichtjes stijgen! Dus we blijven op zoek naar afkoeling … Een hele leuke tijdens de zomermaanden is de fruitsorbet! Heel verfrissend, niet te zwaar en je kan eindeloos variëren. Ook ideaal voor de mensen die melk en room moeten mijden! Zij kunnen zich […]

Lees verder
door À la Tarte mei 27, 2018

Recept: heerlijk zelfgemaakte magnums op basis van vanille-ijs

Dag thuisbakker   Zalig!! Zo’n warm weertje! Dat betekent alweer ijsjestijd! Een hit ten huize À la Tarte zijn de zelfgemaakte magnums! Heerlijk! Hier genieten we het meest van ‘de classic’, dat is vanille-ijs met fondantchocolade, maar het leuke is dat je gewoon eindeloos kan variëren als je het zelf maakt. Heb je het graag […]

Lees verder
door À la Tarte april 5, 2018

Wereld caramel dag – recept caramel(saus)

Vandaag is het wereld caramel dag, dat kunnen we dus niet negeren!   Oh caramel, dan denk je toch eerst aan een lekkere snoep, een harde snoep, maar ook die zachtere toffees met caramelvulling. Heerlijk! Of aan een flan, zo eentje die je dan moet omdraaien en dan overgieten met caramelsaus. Zalig!   Maar wat […]

Lees verder
door À la Tarte maart 28, 2018

Een zalig paasontbijt! – recept zachte luxe / sandwiches

Hallo thuisbakkers! Zondag is het Pasen en dan willen we toch alles op z’n paasbest? Afgelopen weekend deed ik alvast een generale repetitie voor het paasontbijt, dit met de hulp van mijn kleine thuisbakkertjes! We hebben gewerkt met zachte luxe deeg, dus deeg dat je ook gebruikt om sandwiches te maken. Je kan er zoveel […]

Lees verder
door À la Tarte maart 15, 2018

À la Tarte to the rescue!

In de keuken staan zou een ontspannend gebeuren moeten zijn. Maar spijtig genoeg is dit niet altijd zo. Soms komt er al eens wat stress bij kijken, kom je handen te kort en heel af en toe mislukt al eens iets. Niet erg, zeg ik dan! Van proberen kun je leren, dat is toch wat […]

Lees verder
door À la Tarte maart 3, 2018

Gezond ontbijten – RECEPT ‘zelfgemaakte granola’

  Als je vandaag naar buiten kijkt en je ziet de sneeuw smelten door de zon, dan krijg je toch al een beetje dat lentegevoel. En dat de lente ook effectief in aantocht is, merk je natuurlijk in de natuur, maar ook op de weg: de wielertoeristen zijn weer volop vertegenwoordigd. Want zo gaat dat […]

Lees verder
door À la Tarte februari 13, 2018

Brood bakken – recept “Zwarte Woudbrood BIO”

Hallo thuisbakkers! Op À la Tarte worden vele soorten meel en bloem aangeboden, allemaal van de beste kwaliteit. Wanneer er een bestelling van bloem en/of meel binnenkomt, wordt deze onmiddellijk doorgegeven aan de Molens van Oudenaarde. De dag nadien kan ik steeds de verse meel of bloem ophalen in Oudenaarde, rechtstreeks bij de molens. Het […]

Lees verder