ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

World Donut Day – Recept: heerlijke donuts uit de oven

World Donut Day
door À la Tarte juni 7, 2019

7 juni 2019, World Donut Day. Elke eerste vrijdag van juni vieren de Amerikanen hun National Doughnut Day, ondertussen overgenomen in de rest van de wereld als ‘World Donut Day’. We hoeven natuurlijk niet elke Amerikaanse feestdag over te nemen, maar elk excuus is wel een goed excuus om te bakken! 😉 En als het excuus dan ook nog eens helpt om een nieuwe vorm uit de kast te halen, dan doen we dat met nóg meer enthousiasme.

Dus we hebben ons gewaagd aan een nieuw recept, donuts uit de oven. Iets gezonder dan het bakken in vet. De manier van bakken wijzigt natuurlijk ook de structuur van je gebak, maar deze donuts smaken echt overheerlijk! En overheerlijk is meer dan dan voldoende om dit recept te delen.

 

Wat hebben we nodig voor deze overheerlijke donuts?

World Donut Day

150 g tarwebloem
150 g kristalsuiker4 g bakpoeder
60 ml verse melk
50 g gesmolten boter
1 losgeklopt ei

Voor de afwerking
120 ml room
100 g fondant chocolade (811 van Callebaut)
15 g glucosesiroop
Mini crispy Pearls

Kleine tip: heb je graag chocoladedonuts, dan kun je 15 g van de tarwebloem vervangen door puur cacaopoeder van Callebaut.

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de tarwebloem, kristalsuiker en bakpoeder eerst droog. Smelt de boter in een pannetje, voeg deze bij de melk met losgeklopt ei. Doe dit mengsel in de kom met de droge stoffen en meng tot wanneer je een glad deeg hebt.
Doe het deeg in een spuitzak en vul je vorm. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Vul je vorm slechts voor de helft. Het deeg zet nog mooi uit.

Laat de donuts goed afkoelen.

Voor de afwerking doe je de room en glucosestroop in een pannetje en zet je op het vuur tot het kookt. Giet de kokende room over de chocolade callets en roer tot wanneer de callets allemaal gesmolten zijn en je een gladde ganache hebt. Laat deze afkoelen tot 40°C.
Doop elke donut met z’n bovenkant in de ganache, werk af met de mini crispearls.

Tip: je hoeft niet te wachten met proeven tot de ganache uitgehard is 😂

Smakelijk!

Wil je dit receptje ook proberen? Dan hebben we een klein cadeautje voor jou!

Speciaal voor de klanten die de blog ontvangen, hebben we onze twee fantastische donutvormen van Silikomart even in de aanbieding gezet. Deze promotie geldt enkel vandaag, op de World Donut Day! 

 

Commentaren [0]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: