ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Recept: Klassieke Madeleintjes

Madeleintjes
door À la Tarte september 18, 2019

 

Wie bij Syntra West-Vlaanderen de opleiding Ambachtelijk Brood- en Banketbakker volgt, heeft het enorme genoegen les te krijgen van Danny Capon. En een van de voordelen van heel braaf les te volgen is dat je de toestemming krijgt om het recept voor Madeleintjes uit zijn fantastisch bakboek ‘Niet zomaar … koekjes’ te delen!

Trouwens, ‘Niet zomaar … koekjes‘ is een bakboek dat bij elke sneukelende thuisbakker op het schap zou moeten staan. 😉

 

Graag delen we het recept voor homemade Madeleintjes, een heerlijk tussendoortje!

 

Wat hebben we nodig?

200 g boter
120 g suiker
3 eieren
200 g bloem Extra wit
10 g bakpoeder
een snuifje vanillepoeder of enkele druppels vanille extract
60 g melk
wat bloemsuiker

Je kan naar eigen wens nog een extra smaakje toevoegen, zoals bvb citroen (met zeste) of chocoladedruppels. Je kan de madeleintjes afgewerkt ook in gesmolten chocolade dippen. Mogelijkheden tot variatie genoeg!

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Crèmeer de boter (tot de vastheid van mayonaise) en meng die met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe.
Meng het bakpoeder onder de bloem en voeg hierbij de vanille. Spatel afwisselend de melk en de bloem onder het beslag.

Doe het deeg in een spuitzak en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Het koude deeg zorgt ervoor dat er tijdens het bakken een bobbel verschijnt. Laat het deeg wel niet té koud worden, want dan krijg je het nog moeilijk uit de spuitzak.

Vul de Madeleinevormpjes met het deeg. Bak deze een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven. Elke oven is anders! Om zeker te zijn dat ze voldoende gebakken zijn, prik je met een satéstokje in de cakejes. Als er geen deeg aan het stokje kleeft, zijn ze gaar.

Werk af door de cakejes te bestrooien met bloemsuiker.

Kleine tip: de Madeleintjes zijn heerlijk wanneer ze nog lauw zijn. Bewaar de rest mooi in een afgesloten trommel.

 

Smakelijk!

Commentaren [1]

  1. Claudia

    Ja, ook les gehad van Danny Capon en zijn boek staat in mijn boekenkast. Veel van de recepten passeerden in de bakles 😋😋

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: