ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Recept: Afkoelen met een lekkere, verfrissende fruitsorbet

door À la Tarte juli 31, 2018

Godzijdank! Twee dagen ietsje frisser, maar ik voel de temperatuur toch alweer lichtjes stijgen! Dus we blijven op zoek naar afkoeling …

Een hele leuke tijdens de zomermaanden is de fruitsorbet! Heel verfrissend, niet te zwaar en je kan eindeloos variëren. Ook ideaal voor de mensen die melk en room moeten mijden! Zij kunnen zich met het volgende recept meteen volledig laten gaan!

Het is ook supermakkelijk. Ik denk dat dit het meest eenvoudige recept is dat ik ooit ben tegengekomen. Een lekkere fruitsorbet wordt bepaald door de juiste verhouding suikersiroop en fruitpuree. Maar met de tips hieronder in het recept wordt dit een makkie!

 

Wat heb je nodig?Meet the Ponthier family!

250 g suiker
250 g water
50 g glucosesiroop
500 g Ponthier fruitpuree (naar keuze en die is er genoeg!)

 

Hoe ga je te werk?

Doe het water, de suiker en de glucosestroop in een kom en laat goed doorkoken. Laat het nadien zo snel mogelijk afkoelen (zet het in een bak met koud water en nadien in de ijskast).
Voeg de fruitpuree toe.

 

Nu heb je de basis van je fruitsorbet. Het belangrijkste bij het maken van sorbet is het suikergehalte van de samenstelling (suikerwater + fruitpuree + water). Afhankelijk van welke puree je gebruikt zal het suikergehalte stijgen of net verminderen. Je bepaalt zelf hoe zoet of zuur je die wilt hebben door er water bij te voegen. Ik ga standaard uit van 1 deel suikersiroop met 1 deel fruitpuree. Nadien voeg ik gewoon water toe, tot wanneer die smaak net goed zit.
Opgelet: proef goed tussendoor! Wil je het zoeter, voeg dan nog wat suikerwater toe.

 

Het suikergehalte kan je ook meten met een Baumé-meter. Deze meet de smeuïgheid (kleverigheid). Een goed zoet mengsel heeft 18°B, voor een zure sorbet 14°B.

 

En lang leve de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes! Je kan het ook met een ei doen. Jawel! Deze uitleg vond ik terug: de ei-test!

 

Nu laat je je ijsmachine maar de rest van het werk doen. Over een klein uurtje heb je een heerlijk smeuïge fruitsorbet en de perfecte verfrissing op deze hete zomerdagen!

 

Fruitsorbet framboosFruitsorbet passievruchtFruitsorbet kiwi

Smakelijk!

 

Nog een eervolle vermelding voor de prachtige kommetjes gemaakt door OLHA.

Commentaren [0]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.