ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

Ons glutenvrij assortiment, getest door de thuisbakker!

Glutenvrij assortiment
door À la Tarte november 19, 2019

Omdat bakken voor iedereen een feest moet zijn, hebben we een hele tijd geleden een glutenvrij assortiment toegevoegd in de bakshop. Bij de eerste kennismaking gaven we van elk artikel een verpakking weg aan ‘een glutenvrije tester’. De enige voorwaarde was dat er nadien een korte evaluatie werd doorgestuurd én dat het receptje van de test mocht gepubliceerd worden. Vijf thuisbakkers hielden woord. We bundelen ze graag in deze blog.

 

?? Wat vonden onze testers van ons nieuw glutenvrij assortiment ??

 

De glutenvrije cakemix: Smeuïge cake die niet uit elkaar valt noch keihard is. Net ‘echt’

cakemixOnze eerste tester was Els De Wielemaeker. Zij testte, samen met haar gezin, de glutenvrije cakemix met het recept op de verpakking.
De cake is super lekker! Een ‘klassieke’ quatre quart, maar dan wel glutenvrij. We gebruikten Alpro soja vloeibare boter en volgden trouw het recept op de doos, dus enkel de boter en 4 eiren toevoegen. Het recept raadt 50-60 min baktijd aan op 180 °C. Bij ons bleek dat het echt wel die 60 min moest zijn. Smaak werd door glutenvrije eters als volwassenen en kinderen niet op glutenvrij dieet als heel lekker bevonden! Smeuïge cake die niet uit elkaar valt noch keihard is. Net ‘echt’ 👌!

 

De glutenvrije vezelrijke broodmix: Heerlijk om nu terug een normale boterham te kunnen eten.vezelrijke broodmix

Mieke Van Gasse testte de vezelrijke broodmix. Haar ervaring:
We hebben de broodmix getest en het recept op de doos voor broodbakmachine gevolgd. Ik heb heel lang gezocht naar een goed recept voor een glutenvrij brood en heb het nu eindelijk gevonden. Alle broden die ik tot hier toe maakte waren heel droog en korrelig van structuur. Helemaal niet aangenaam om op te eten. Deze bakmix geeft een vast brood, maar helemaal niet droog of korrelig. Eerder smeuïg. Heerlijk om nu terug een normale boterham te kunnen eten.

 

Het glutenvrije quinoameel: heel luchtig, gezond en glutenvrij genieten.

Voor het glutenvrije quinoameel hadden we twee testers.
PaulaGranola is enorm met voeding bezig, bakt graag en dat kun je mee volgen op haar hele leuke Instagrampagina (aanrader!). Zij maakte met het quinoameel een overheerlijk bananenbrood.
Ik vond de smaak zeker lekker. En het past ook echt in bvb bananenbrood. Maar helaas is het nogal zwaar. Het rijst niet goed. Volgende keer zou ik de helft vervangen door glutenvrije bloem. Ook zou ik de volgende keer wat spuitwater toevoegen, 2 eetlepels ofzo. Spuitwater helpt om glutenvrij deeg wat luchtiger te maken vind ik.

Recept Glutenvrij bananenbrood met quinoameel
Ingrediënten: 1/4 tl vanillepoeder, 1 tl kaneel, 3 kleine rijpe bananen, 300 g quinoameel, 2 tl glutenvrij Bananenbroodbakpoeder, 115 g +1 el kokosolie, 115 g ruwe rietsuiker, 2 eieren, snuifje zout, 1 appel, ahornsiroop (kun je ook vervangen door agavesiroop)
Werkwijze:
– prak de bananen fijn en voeg daarna de 2 losgeklopte eieren toe
– meng de kokosolie met de suiker tot een homogene massa. Voeg toe bij het bananenmengsel
– zeef het quinoameel en het bakpoeder en meng met een halve tl kaneel, de vanille en het snufje zout
– meng de droge ingrediënten stevig met de banenmix
– vet de cakevorm in met wat boter
– stort het deeg in de cakevorm
– schil de appel en snij in schijfjes. Haal de appelstukjes eerst even door een bordje ahornsiroop alvorens ze te carameliseren in een pan met 1 el kokosolie. Bestrooi met een halve tl kaneel
– les bovenop het deeg
– bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

Kim Quintin maakte dan weer overheerlijke wafeltjes met het Quinoameel. Zij vond ze heel luchtig, gezond en glutenvrij genieten.

wafeltjesRecept glutenvrije wafeltjes
Ingrediënten: 75 gr quinoameel, 125gr magere yoghurt of skyr, 2 eitjes, 1 klpl bakpoeder, vanille
Werkwijze: alles mengen en afbakken zoals gewone wafels.

 

 

Het glutenvrije rijstmeel: Echt TOP voor mensen met gluten allergie, dat zij ook kunnen genieten van een heerlijk dessert.

En dan was er die andere hobbykok Aurelie. Met haar instagrampagina BakedByMom verwent ze haar volgers met de lekkerste foto’s!
Ook zij testte een pakketje, namelijk het rijstmeel. Zij maakte brownie met caramel/chocolade/sinaaszeste en zandkoek/mango/merengue.
Heb met de rijstbloem een brownie en zandkoek gemaakt. Heerlijk, je proeft geen verschil. Je weet zelf niet dat er geen bloem in zit. Een top product. Echt TOP voor mensen met gluten allergie, dat zij ook kunnen genieten van een heerlijk dessert.

Recept glutenvrije brownie
Ingrediënten: 60 gram boter, 150 gram fijne kristalsuiker, 75 gram donkerbruine basterdsuiker, 125 gram pure chocolade, 2 eieren, 100 gram rijstbloem, 20 gram cacaopoeder

rijstmeel

Recept glutenvrij zandkoekbodem
Ingrediënten: 100 gram suiker, 1 ei, 150 gram boter, 300 gram rijstbloem
Werkwijze: Voeg alles samen en kneed tot je een bol deeg hebt. Laat het deeg even rusten in de ijskast. Verwerk tot een bodem.

 

pannenkoeken

De glutenvrije pannenkoekenmix: Ikzelf mistte een beetje suiker in het deeg. Maar Saar was blij.

Een hele leuke voor de komende verjaardagsfeestjes is de pannenkoekenmix. Lies Sustronck moet glutenvrij bakken voor dochter Saar. Zij volgde het recept op de verpakking en liet ons het volgende weten:
We kregen 10 pannenkoeken uit het pakje. Er zat er 1 super dikke tussen…dus wellicht kan je er 11 uit krijgen. Saar vond ze lekker. Ikzelf mistte een beetje suiker in het deeg. Maar Saar was blij.

 

 

 

Wij hopen dat deze blog wat duidelijkheid schept over ons glutenvrij assortiment en dat de mensen die glutenvrij moeten eten kunnen genieten van feestelijke desserts de komende tijd! Mochten er nog reacties binnenkomen van de andere pakketten, dan voegen we deze zeker nog toe aan deze blog.

 

 

Smakelijk!

 

 

 

Commentaren [0]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: