ITEMS: (0) TOTAAL: 0,00

National Raspberry Cream Pie day! Receptje!

Raspberry
door À la Tarte augustus 1, 2019

Die nationale feestdagen gelinkt aan een lekker receptje, I just love them! 😆

Vandaag vieren we National Raspberry Cream Pie Day, oftewel de nationale frambozentaartdag. Beter kan toch niet?! Wij halen nog steeds onze framboosjes massaal uit de tuin. Dus het leek me wel leuk om hier toch een blogje aan te wijden. Na veel oefenen hebben we een lekker recept ontwikkeld dat we graag met jullie delen!

 

Wat hebben we nodig voor een Raspberry Cream Pie (diameter taartbodem is 26cm)?

Zanddeeg:
250 g witte Extra bloem
125 g fijne suiker
125 g boter
10 g vanillesuiker
4 g bakpoeder
1 ei
50 g gesmolten chocolade naar keuze (wij namen de donkere chocolade van Callebaut (recept 811)).

Vulling:Raspberry
230 g roomkaas naar keuze (bvb. Philidelphia puur)
130 g fijne suiker
1 tl vanille extract
240 ml room

Afwerking:
200 g fijne suiker
3 el maïzena
3 el water
50 g bevroren frambozen (met verse lukt het ook)
Decoreersuiker/rafti snow en verse frambozen voor ‘the final touch’

 

Hoe ga je te werk?

Doe alle ingrediënten voor de zanddeeg in een kom. Meng deze tot een mooie bol deeg. Pak deze in in vershoudfolie en laat het minstens een uurtje koelen in de ijskast zodat je nadien je deeg makkelijk kan uitrollen en dus minder kleeft.

Verwarm je oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in, wij gebruiken hiervoor een handige spray. Haal je gekoelde deeg uit de ijskast en rol deze uit. Gebruik bloem zodat het deeg niet kleeft aan je oppervlak of rolstok. Leg het deeg in een ingevette taartvorm.

Zelf zijn we heel grote fan van onze KitchenCraft taartvormen omdat deze een losse bodem hebben. Dat zorgt ervoor dat je nadien jouw taartbodem makkelijk uit de vorm kan halen. Je zet de vorm op een verhoogje en de zijkant komt los. Daarna schuif je gewoon je goudkarton tussen de taartbodem en de bodemplaat. Geen gebroken taartbodems meer! Dus net ietsje minder gevloek in de keuken 😉

Bak de bodem blind (dit kun je doen door bakparels te gebruiken). Dit duurt ongeveer 20 minuten in je oven van 180°C. Check zeker op tijd je bodem zodat deze niet te hard wordt gebakken, want elke oven is anders!
Als je taartbodem uit de oven komt, laat deze dan eerst goed afkoelen.

Smelt je chocolade au bain marie en gebruik een borsteltje om je taartbodem in te smeren. Door het laagje harde chocolade zal de taartbodem niet wak worden eens de vulling er wordt ingedaan.

Maak nu de vulling. Klop eerst de room lobbig (3/4, consistentie mayonaise). Meng daarna in een andere kom de roomkaas, suiker en het vanille extract. Doe er uiteindelijk de opgeklopte room bij en meng goed. Verdeel de vulling over de taartbodem met een spatel.

Maak nu het frambozensausje door de suiker, maïzena, water en de (bevroren) frambozen in een pannetje op te warmen. Laat het eventjes koken zodat het sausje kan inbinden. Laat daarna het sausje in een kommetje koelen in de ijskast. Eens koel, verdeel je het over de vulling van de taart. Werk verder af met verse frambozen en witte decoreersuiker.

En dan is het genieten van een heerlijke Raspberry Cream Pie!

Raspberry

Smakelijk!

Commentaren [0]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.